Visgraat vloer
Wil je een visgraat vloer kopen dan ben je bij Nibo Stone aan het juiste adres. Onze visgraatvloeren zijn gemaakt van duoplanken; een stabiele onderlaag van kruislings gelijmd berkenhout met een toplaag van massief eikenhout. Gemaakt in eigen land van topkwaliteit Europees hout, verkrijgbaar in diverse selecties en meer dan 80 kleuren. Ideaal in combinatie met vloerverwarming en dankzij de unieke afwerking heel makkelijk in onderhoud.
Meer inspiratie nodig?
Lees ons gratis e-book over houten vloeren. Boordevol met inspirerende foto's, informatie en tips over onze collecties houten vloeren.
Wat is een visgraat vloer?
Een visgraat vloer is een populaire en klassieke keuze voor houten vloeren. Ze staan bekend om hun unieke patroon dat lijkt op de graatstructuur van een vis. Een visgraatvloer bestaat uit houten planken die in een visgraatpatroon zijn gelegd. De planken worden in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar geplaatst, waardoor een zigzagpatroon ontstaat. Het visgraatpatroon kan een klassieke uitstraling geven aan elke ruimte.
Massief houten visgraat vloer of duoplanken?
Visgraatvloeren kunnen worden gemaakt van massief hout of lamelparket. Massief houten visgraatvloeren bestaan uit volledig massieve houten planken die meestal ter plaatse worden geïnstalleerd en afgewerkt zoals tapis parket. Multiplanken hebben een toplaag van massief hout, zoals eiken, op een meerlagige onderlaag van multiplex, meestal gemaakt van berkenhout.
Lamelparket van topkwaliteit
Multiplanken ook wel duoplanken of lamelparket genoemd, zijn vaak stabieler en minder gevoelig voor temperatuur- en vochtigheidsveranderingen dan massief hout, waardoor het geschikt is voor verschillende omgevingen. Daarom verkoopt Nibo Stone alleen lamelparket visgraat vloeren in haar assortiment. De toplaag van ons lamelparket is altijd gemaakt van eikenhout. Deze harde houtsoort kan tegen een stootje, is stabiel en heeft een warme uitstraling. De ideale keuze voor jouw droomvloer!
Eiken visgraat vloeren
Visgraatvloeren kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten, maar eikenhout is een van de meest voorkomende keuzes vanwege zijn duurzaamheid, hardheid en mooie nerfpatronen. Andere houtsoorten die gebruikt kunnen worden, zijn onder meer walnoot, esdoorn, mahonie en kersen. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling, waardoor je kunt kiezen voor de esthetiek die het beste past bij jouw smaak en interieur. De houten visgraat vloeren die Nibo Stone hebben allemaal een toplaag van eiken. Deze eiken visgraat vloeren zijn heel duurzaam en sterk.
Kleur bekennen
Visgraatvloeren kunnen worden afgewerkt met verschillende soorten afwerklagen, zoals lak, olie of hardwax. Deze afwerklagen helpen de vloer te beschermen en kunnen de uitstraling beïnvloeden. De kleur van de visgraatvloer kan variëren, afhankelijk van de gekozen houtsoort en afwerking. Zo kun je kiezen voor een donkere visgraat vloer of juist een lichte. Er zijn talloze mogelijkheden om de gewenste sfeer en stijl te creëren. De visgraat vloeren uit de collectie van Nibo Stone zijn verkrijgbaar in meer dan 80 verschillende kleuren.
Voor welke sfeer ga jij?
Ga je voor een frisse en moderne uitstraling in je interieur? Dan kies je voor een lichte visgraat vloer. Houten vloeren in een donkere tint zoals een zwarte visgraat vloer geven de ruimte een gevoel van luxe en elegantie. Een grijze visgraat vloer zorgt juist voor een moderne en eigentijdse uitstraling.
Ontdek onze houtcollecties
Bij Nibo Stone begrijpen we dat de keuze voor een houten vloer een belangrijke investering is. Daarom bieden wij drie unieke collecties aan die elk hun eigen karakter en uitstraling hebben. Of je nu op zoek bent naar een moderne en luxe sfeer, een rustieke en geleefde ambiance, of een tijdloze klassieke uitstraling, onze Vermeer, Mondriaan en Van Gogh collecties hebben voor ieder wat wils. Ontdek de schoonheid en kwaliteit van onze houten vloeren die zijn ontworpen om je woning te transformeren tot een stijlvolle en uitnodigende ruimte. Lees meer over onze collecties.
Visgraatvloeren zijn veelzijdig, tijdloos en kunnen in iedere ruimte in huis worden toegepast
Een visgraat vloer in de woonkamer is voor de handliggend, maar een visgraatvloer op de slaapkamer kan ook heel erg mooi zijn. Naast het klassieke visgraat patroon wordt soms gekozen voor een brede visgraat vloer, ook wel walvisgraat vloer genoemd. Deze vloer heeft net een wat stoerdere uitstraling dan de klassieke visgraat vloer. Daarnaast zijn er nog meer patronen zoals:
Visgraat met bies
Dit is een variatie op het klassieke visgraatpatroon, waarbij een decoratieve bies of band rondom het visgraatpatroon wordt toegevoegd. Het resultaat is een visgraat vloer met een extra accentrand die het visgraatmotief omlijst. De bies kan worden gemaakt in een contrasterende kleur, de breedte kan ook variëren. Zo is een visgraatvloer met zwarte rand een klassiek voorbeeld van een visgraat met bies.
Visgraat met blokranden
Bij dit visgraatpatroon worden blokken aan de randen van de visgraatplanken toegevoegd. Deze variatie voegt een extra element toe en de blokken creëren een strakke en opvallende afwerking rondom het visgraatpatroon.
Dubbele visgraat vloer
Ook bekend als dubbel visgraat is dit patroon een uitbreiding van het traditionele visgraatpatroon. In plaats van één plank per visgraatblok, worden er twee parallelle planken gebruikt om een breder en gedurfder visgraatpatroon te creëren. Ook is een driedubbel patroon mogelijk, dan liggen er drie planken naast elkaar.
Chevron
Hoewel technisch gezien geen visgraatpatroon, wordt de chevron vaak in dezelfde categorie geplaatst vanwege de vergelijkbare V-vormige uitstraling. In tegenstelling tot visgraatplanken die elkaar in een rechte hoek snijden, zijn chevronplanken op maat gesneden en worden ze in een hoek van 45 graden geplaatst, waardoor een doorlopende V-vorm ontstaat. Een andere benaming voor dit patroon is Hongaarse punt.
Hongaarse punt
Het Hongaarse punt (ook bekend als Hongaarse visgraat) is een patroon waarbij de houten planken worden geplaatst in een hoek van 60 graden ten opzichte van elkaar, wat resulteert in een puntige V-vorm. In tegenstelling tot Chevron worden de planken niet naadloos in elkaar overgelegd, maar overlappen ze elkaar aan de uiteinden. Hierdoor ontstaat een geaccentueerd patroon met scherpe punten en een meer traditionele uitstraling.
Blog
Ontdek onze Hout Collecties
Blog
Een houten vloer is een duurzame keuze
Blog